Sabit Diş Protezi Fiyatları
Diş protezi, ağız ve diş bütünlüğünü korumak adına başvurulan tedavi yöntemlerinden biridir. İşlevsel anlamda dişlerin beraber bulunması oldukça önemlidir. Aynı zamanda estetik açıdan kişiye doğal bir görünüm sağlar. Diş kaybı yaşayan ve protez kullanmak isteyen hastalar sabit diş protezi fiyatları ve uygulama sürecini merak etmektedir.
Sabit diş protezi fiyatları, protez çeşitlerine bağlı olarak farklılık gösterebilir. Gün içerisinde yeme içme aktiviteleri esnasında diş protezleri rahat bir şekilde kullanılmaktadır. Konuşma ve seslerin üretiminde büyük rol oynayan dişler, protez uygulaması sonrasında da etkili olmaktadır.
Yazı İçeriği
Sabit Diş Protezi Nedir?
Zaman içerisinde ağız ve diş sağlığını riske atan çürüme, diş kırılmaları gibi problemler neticesinde diş kayıpları yaşanmaktadır. Genellikle en son başvurulan çözüm olan diş protezi öncesinde kişide var olan diş yapısı kurtarılmaya çalışılır. Ardından diş protezi tekniğine başvurulur. Hareketli ve sabit diş protezi olmak üzere iki farklı teknik bulunur. Sabit diş protezi, ağız yapısı içerisinde sabit bir biçimde bulunmaktadır. Sabit diş protezi, hastanın kendi dişi baz alınarak üretilir. Genellikle az sayıda diş kaybı olan kişilerde tercih edilir. Kron, köprü ve kaplama adı verilen çeşitleri bulunmaktadır. Sabit diş protezi fiyatları ve genel tedavi süreci hakkında ayrıntılı bilgi için Erçağ Diş Kliniği olarak bizlere ulaşabilirsiniz.
Sabit Diş Protezi Çeşitleri
Hareketli diş protezinden farklı olarak hasta tarafından çıkarılıp takılamaz. Diş kayıpları aralıklı bir biçimde görülen ağız yapılarına kolaylıkla uygulanabilmektedir. Doğal dişler temel alınarak laboratuvar ortamında hastaya özel olarak tasarlanmaktadır. Ayrıntılı olarak diş protezi çeşitleri ise şunlardır;
- Kron: Sabit diş protezi teknikleri arasında en sık kullanılanlardan biridir. Kaplama olarak da bilinen ve tek bir diş üzerine uygulanmaktadır. Hastanın kendi diş yapısı belirli işlemlerle küçültülür. Son olarak da diş yapısına uygun olan bir yapıştırıcı yardımıyla var olan diş üzerine yerleştirilir. Sabit bir şekilde ağız yapısı içerisinde bulunur. Hareket ettirilemez.
- Köprü: Doğal veya sonradan oluşan etkenler sonucunda diş kayıpları yaşanabilir. Hastanın doğal dişlerinden yardım alarak eksik dişleri tamamlanır. Sabit diş protezi çeşitleri arasında kullanılan bir tedavi yöntemidir.
- Sabit Protez: Köprü ve kaplama tekniklerini kapsayan diş protezi yöntemine denir. Ağız ve diş sağlığını olumsuz yönde etkileyen hem işlevsel hem de estetik sorunları en aza indirmeyi amaçlar.
Sabit Diş Protezi Nasıl Uygulanır?
Sabit diş protezi uygulaması için ağızda belirli sayıda dişin bulunmalıdır. Hastalarda en az iki adet sağlam yapıda ve köklü dişler gerekmektedir. Diş protezi tedavisinin etkili olması ve yeni dişlerin uzun yıllar boyunca kalıcılığını koruması nedeniyle önerilir. Hastalar çoğu zaman mevcut dişlerinin zarar göreceğinden endişelidir. Fakat diş hekimi tarafından yapılan işlemler sonucunda beslenme alışkanlıkları güçlenir. Diş protezi sayesinde bütün dişlerin eşit oranda kullanımı sağlanır. Ek olarak olası diş eti sorunlarının önüne geçilecektir.
Sabit Diş Protezi Fiyatları
Diş eksikliğinden kaynaklanan zaman içerisinde dişlerin yer değiştirdiği gözlemlenir. Dolayısıyla ağız ve çene yapısında bazı sorunlar meydana gelir. Sabit diş protezi sayesinde çiğneme ve konuşma işlevlerinin sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlar. Estetik açıdan ağız ve diş görüntüsünü geliştirmektedir. Sabit diş protezi ile gülüş estetiği anlamında istenen sonuç elde edilir. Sabit diş protezi tedavisi, ortalama 1-3 hafta sürmektedir. Tedavi süreci sonrasında diş bütünlüğünü sağlayan kronların bakımına özen gösterilmelidir. Sabit diş protezi fiyatları ve uygulama aşamalarıyla ilgili en doğru bilgi için bizlerle iletişime geçebilirsiniz.
Sabit Diş Protezi ve Günlük Kullanımı
Diş protezinin uzun yıllar korunması ve kullanılması için beslenme alışkanlıkları ve bakımı gibi konulara dikkat edilmelidir. Hastanın beslenme düzeni, protezin ağız yapısıyla uyum sağlaması için değişikliğe gidilmelidir. Protein, yağ, karbonhidrat, mineral ve vitamin barındıran ürünlerin beslenme planı içerisine dahil edilmelidir. Tüketilen ürünlerin yoğun miktarda şeker ve asit içermemesi önemlidir. Sert yapıdaki ve yapışkan içerikli gıdalar sabit diş protezinin ömrünü kısaltmaktadır. Aynı şekilde büyük parçalarla alınan lokmalar da protezin yapısına zarar verir. Benzer sebeplere bağlı olarak alkol içeren ürünlerin fazla miktarlarda tüketilmemesi gerekir. Ağız ve diş bakımının düzenli olarak yapılmalıdır. Günde en az iki defa diş fırçalama ve diş ipi kullanımı önemlidir. Mevcut dişlerin sağlığının korunması, yeni yapılan diş protezlerinin de ömrünü uzatacaktır.