İmplant Tedavisi

Eksik dişlerin tamamlanması konusunda diş hekimliği teknolojisinde ulaşılan son noktadır. İmplant kemik içinde açılan bir yuvaya yerleştirilen, diş kökünü taklit eden aygıttır. Cerrahi bir işlemle kemikteki yuvaya implantın yerleştirilmesinden sonra 4-6 ay kadar implant çevresindeki kemiğin iyileşmesi beklenir. Bunun ardından yapay diş implant üstüne yerleştirilir.

 

İmplantlar cerrahi işlem, daha çok zaman ve yeni teknoloji gerektirdikleri için dişeksikliklerinin giderilmesinin en pahalı yöntemidir.İster tek diş, isterse birden fazla diş eksikliğinde eğer implant yerleştirmeye uygun miktarda kemik varsa, her olay için implant kullanılabilir.

 

İmplant vidaları belirli kalınlığı ve genişliği olan yapılardır. Bu nedenle implant konulması öngörülen bölgede, çene kemiğinin, bu implant vidasını kabul edecek yükseklik ve genişliğe sahip olması gerekmektedir. Varolan kemiğin kalitesi de implant başarısını etkileyen faktörlerden birisidir.

 

Kimlere implant yapılır?

 

İmplant Tedavisi

 

Hastanın genel sağlık durumu iyi olduğu sürece implant tedavisi yapılabilir. İmplant uygulamasını engelleyecek bir üst yaş limiti yoktur ancak kemik gelişimi tamamlanmamış çok genç hastalara uygulanması tercih edilmeyebilir. İmplant yapılmadan önce ve implant ağızda kaldığı sürece dişetlerinin tamamen sağlıklı olması gerekmektedir.
İmplantların ağız içindeki yabancı cisimler olduğu düşünülürse en az kendi dişleriniz kadar implantların temizlikleri için de yeterli zamanı ayırmanız gerekmektedir. Unutmamanız gereken şey, bu tip bir tedavinin başarılı olması için gerekli en önemli faktörün düzenli ağız bakımı olduğudur.