Porselen Lamina Kaplama Nasıl Yapılır?
Pek çok kişi sağlıklı dişlerin yanında estetik açıdan kusursuz ve doğal diş görünüme sahip olmak ister. Porselen lamina kaplama dişlerin estetik ve sağlıklı görünmesine olanak sağlar. Diş tedavileri içerisinde leke oluşumu ve biçimsel anlamdaki bozukluklar gibi sorunların iyileştirilmesine yönelik çeşitli estetik müdahale yöntemleri vardır. Porselen lamina kaplama, çok sayıda hastaya uygulanan bir tekniktir. Tedavinin sonucunda kişi, dinç ve sağlıklı bir ifade elde eder. Aynı zamanda gülüş estetiğinde de kullanılan bir uygulamadır.
Yazı İçeriği
Porselen Lamina Kaplama Nedir?
Diş yüzeyindeki bozulma ve lekelerin iyileştirilmesi amacıyla uygulanır. Diş beyazlatma ve diğer estetik uygulamaların çözüm sağlamadığı noktalarda başvurulur. İnce porselen tabakaların diş yüzeyine yapıştırılması ile kaplama işlemi gerçekleşir. Porselen lamina kaplama tedavisinde kullanılan malzeme yarı geçirgen özelliğe sahiptir. Kişinin hali hazırda bulunan dişleriyle uyumlu olmasına dikkat edilir. Var olan diş yapısı üzerinde herhangi bir aşınma ve törpüleme işlemi yapılmamaktadır. Lamina kaplama tedavisi içerisinde porselen lamina dışında kompozit lamina uygulaması da kullanılmaktadır. Diş hekimi tarafından bir seans içerisinde kaplama işlemi gerçekleştirilebilir. Bu nedenle bazı hastalar tarafından tercih edilebilir. Porselen lamina uygulamasının aksine uzun yıllar boyunca kullanılmamaktadır. Kalıcılık süresi açısından dayanıklı olmadığı bilinmektedir.
Lamina Kaplama Uygulaması
Hastaya yapılan ilk muayene esnasında ağız ve dişlerinin yapısal özellikleri kaydedilir. Lamina kaplama tedavisinde bu özelliklere göre laboratuvar ortamında geliştirilen malzemeler kullanılır. Kliniğimizde ‘lumineers’ adı verilen ve porselen maddesinden yapılan yeni nesil teknolojik yöntemlere başvurulur. Diş hekimliği ve estetiği tedavilerinde uzun yıllar boyunca kullanılan kaplama tekniklerinin aksine daha pratiktir. Hastanın kendi dişlerinin formu ve biçimine zarar vermemesi açısından avantaj sağlamaktadır.
Porselen lamina kaplama tedavisinde kullanılan lumineers teknolojisinin sağladığı çok sayıda fayda bulunmaktadır. Uygulama süresi oldukça kısadır. Tek bir seans süresi içerisinde gerçekleştirilir. Anestezi kullanımına ihtiyaç duyulmamaktadır. Sertifikalı ve garanti kapsamındadır. Diş hassasiyetini arttırmamaktadır. Diğer uygulamaların aksine beyazlık etkisi uzun yıllar devam ettiği bilinir. Leke oluşumu ve darbelere karşı da dayanıklıdır.
Porselen Lamina Kaplama Kimlere Uygulanır?
Yapısal ve estetik olarak dişlerinden memnun olmayan kişilere kaplama yapılmaktadır. Yapısal anlamda, biçimsel ve aralıklı dişlere uygulanır. Renk değişimleri veya diş beyazlatma uygulamasının sonuç vermediği yerlerde başvurulur. Çürük diş tedavilerinin estetik olarak olumsuz etkilerini azaltır. Dişlerinde kırılma, eğrilik ve doğuştan gelen bozulmalar iyileştirmeye yönelik kullanılmaktadır.
Porselen Lamina ve Koruma Yolları
Porselen lamina kaplama sonrasındaki süreçte bazı noktalara dikkat edilmesi gerekmektedir. Kaplanan dişlerin kalıcılığı için gıcırdatma sorununa yönelik tedavi olunmalıdır. Sert ve diş yapısına zarar veren besinler tüketilmemelidir. Her zaman yapılan temel diş temizliğine aynı özenle devam edilmelidir. Son olarak diş hekimiyle kararlaştırılan zaman aralığı içerisinde kontroller aksatılmamalıdır. Erçağ Diş Kliniği olarak diş tedavileri ve estetik uygulamalar alanında pek çok hastaya tedavi uygulamaktayız. Son gelişmeleri takip eden tedavi teknikleri ve sağlık koşullarına uygun tedavi yöntemleri ile öne çıkmaktayız. Uzman diş hekimi kadromuz ile porselen lamina hakkında sorularınız için bizimle iletişime geçebilirsiniz.