
19 Nis İmplant Tedavisi Aşamaları
Eksik dişlerin yerine titanyum veya titanyum alaşımları gibi malzemelerden yapılan yapay diş köklerinin çene kemiğine yerleştirilmesi işlemidir. Doğal diş köklerinin yerini alarak, diş protezlerinin daha sağlam bir şekilde tutunmaktadır. İmplant tedavi aşamaları sonrasında fonksiyonel açıdan daha iyi bir olanak tanır.
Benzer diş protezi seçeneklerine göre daha sağlam ve dayanıklıdır. Operasyon sürecinde var olan dişlerinize zarar vermeden doğal bir görünüm sağlayarak dişlerinizi estetik olarak da iyileştirebilir. Ayrıca, diş çekimi sonrası çene kemiği kaybını önleyerek çene yapısının korunmasına yardımcı olur.
İmplant Tedavisi Aşamaları Nelerdir?
İmplant tedavisi aşamaları, genellikle bir diş hekimi veya bir periodontolog tarafından gerçekleştirilir. İşlem genellikle lokal anestezi altında yapılır ve diş eti üzerinde bir kesi açılarak çene kemiğine implantın yerleştirileceği bir oyuk hazırlanır.
İmplant daha sonra bu oyuk içine yerleştirilir ve diş eti üzerine dikişler atılır. İşlem sonrasında birkaç ay boyunca implant çene kemiğiyle kaynaşır. Bu süreç implantın kemikle kaynaşması ve implantın stabil hale gelmesi için gereklidir.
Genellikle 6 ila 8 ay arasında tamamlanır. Bu süre boyunca implantın çene kemiğiyle kaynaşması için yeterli zaman verilir. Daha sonra, implant üzerine diş protezi veya kron yerleştirilir. Protez veya kron yerleştirildikten sonra, hastanın yeni dişi normal dişler gibi bakım ve temizlik gerektirir.
Diğer diş tedavilerine göre daha uzun bir süreçtir. Fakat sonuçları dişlerin fonksiyonu ve estetiği açısından oldukça olumludur. Ancak her hastada implant tedavisi aşamaları sayesinde alınabilecek sonuçlar kişiden kişiye değişebilir. Bu nedenle tedavi için bir diş hekimiyle görüşmek ve bireysel durumunuza uygun bir tedavi planı hazırlamak önemlidir.
No Comments