Gülüş Tasarımı Hangi İşlemleri İçerir?

Gülüş Tasarımı

Gülüş Tasarımı Hangi İşlemleri İçerir?

Sağlıklı ve güzel bir gülüşe sahip olmak kişilerin sosyal hayatını olumlu yönde etkilemektedir. Günümüzde sağlıklı dişler kadar dişlerin beyaz ve sıralı görünümü de oldukça önemlidir. Bu sebeple daha güzel gülüşlere sahip olmak amacıyla geliştirilen estetik diş hekimliği günlük hayatımızda geniş bir yer tutuyor. Estetik diş hekimliğinin ilgilendiği alanlardan biri olan gülüş tasarımı, çeşitli nedenlerle estetik açıdan bozulan dişleri ve diş etlerini doğal ve güzel bir görünüme kavuşturulmasına olanak sağlıyor.

Gülüş Tasarımı Nedir?

Gülüş Tasarımı Hangi İşlemleri İçerir?

Daha güzel bir gülüşe sahip olmak amacıyla gerçekleştirilen estetik açıdan görünümü bozuk olan dişler ve diş etlerinin hastanın yüz şekline bağlı olarak düzeltilmesi ve bunun sonucunda da doğal ve güzel bir görünüme kavuşturulması gülüş tasarımı olarak bilinmektedir. Kişiye özel olarak uygulanan estetik gülüş tasarımında hastanın yüz hatları, cinsiyeti, yaşı ve beklentileri dikkate alınmaktadır. Gülüş tasarımında hastaya uygulanılacak tedavi yöntemleri hastanın ihtiyacına göre alanında uzman diş hekimi tarafından belirlenmektedir.

Gülüş Tasarımında Hangi İşlemler Yapılmaktadır?

Estetik diş hekimliği kapsamında gerçekleştirilen işlemlere karar verilmeden önce diş hekimi hastayı muayene etmektedir. Gerçekleştirilen muayene sonrası görüntüleme tekniklerinden yararlanılarak uygulanılacak tedavi ya da tedaviler belirlenir. Öncelikli olarak hastanın ağızında çürük diş olması halinde çürükler ve diş eti hastalıkları tedavi edilir. Hastaya diş temizleme işlemleri uygulanır. Hastanın ihtiyacına uygun olacak şekilde gülüş tasarımında gerçekleştirilen genel uygulamalar şu şekilde sıralanabilir;

  • Estetik dolgular,
  • Diş eti düzeltmeleri,
  • Ortodontik tedaviler,
  • İmplant tedavisi,
  • Kuron köprü protezleri de gülüş tasarımında uygulanan tedaviler arasında yer almaktadır.

Estetik Gülüş Tasarımı Nasıl Yapılır?

Gülüş tasarımı uygulamasında istenilen sonuca ulaşılabilmesi için hastanın beklentileri ve ihtiyaçları doğru anlaşılmalıdır. Hastanın ağzından alınan ölçüler ile hazırlanan modeller üzerinde dişlerdeki sorunlar belirlenir ve planlamalar yapılır. Yapılan planlamalar sonrasında ortodontik tedaviye gerek duyulmazsa öncelikle diş etlerindeki seviye bozuklukları düzeltilir. Hastanın ağızında diş eksiklerinin bulunduğu durumlarda implant işlemleri gerçekleştirilir. Cerrahi işlemlerin tamamlanması ardından diş beyazlatma yöntemlerine başvurulur. Diş beyazlatma uygulamasında dişlerin görsel ve biçimsel bozukluğu düzeltilmektedir. Gelişen teknoloji ile birlikte diş beyazlatma uygulamalarında da birçok farklı yöntem uygulanılabilir hale gelmiştir. Diş hekimi tarafından hastaya en uygun diş beyazlatma yöntemi seçilir.