Diş Beyazlatma Hakkında Merak Edilenler
Zamanla dişlerin mineral yapısındaki bozulmaların etkisiyle; çay, kahve, sigara, tetrasiklin türevi antibiyotikler ya da aşırı flor alımı dişlerin sararmasına neden olmaktadır.
Beyazlatma dişlerin yapısında oluşan renklenmeleri giderme işlemidir. Estetik diş hekimliği yöntemleri arasında sıklıkla başvurulan bir yöntemdir.
Günümüzde iki çeşit beyazlatma yöntemi vardır.
Office Bleaching:
Diş hekimleri tarafından klinikte uygulanan 40- 50 dakikalık bir işlemdir. Dişetleri özel koruyucu bir tabaka ile kaplanarak dişlere jel kıvamında beyazlatıcı madde uygulanmaktadır.
Home Bleaching:
Ev tipi uygulanan beyazlatma işlemidir. Beyazlatma yapılacak kişiden ölçü alınarak ağzına uygun şeffaf bir kalıp hazırlanır ve hasta hazırlanan kalıbın içerisine hekim tarafından verilen jelleri sıkarak her gün belli saatlerde dişlerine uygulamaktadır.
Beyazlatma sonrasında nadiren sıcak-soğuk hassasiyet görülebilir. Ancak bu durum 1-3 gün içerisinde tamamen kaybolmaktadır.
Uyarı
Dişetlerinizin zarar görmemesi, ağız ve diş sağlığınız için; diş beyazlatma uygulamasının, diş hekiminizin gözetimi altında yapılması önerilmektedir.