Şeffaf Aparey Fiyatları

Şeffaf Aparey Fiyatları

İnsanlar, genel sağlıklarına önem verdikleri gibi ağız ve diş sağlığına da önem vermelidir. Birçok insan dişlerinin görünümüne dikkat eder. Sağlıklı ve güzel görünen dişler kişinin özgüvenine olumlu katkı sağlamaktadır. Diş yamukluğu veya duruş bozukluğu gibi diş görünümünde estetik sorunlar yaşayan kişiler, ortodonti tedavi imkânlarına başvurmaktadır. Dişlerini beğenmeyen pek çok kişi şeffaf aparey fiyatları ve tedavi süreci hakkında uzman diş hekimlerimize danışmaktadır. Şeffaf apareyler, kullanım kolaylığı açısından ve diğer estetik diş tedavilerinin aksine dışarıdan belli olmaması sebebiyle tercih edilmektedir.

Şeffaf Aparey Fiyatları

Şeffaf Aparey Nedir?

Şeffaf apareyler, klasik diş teli tedavisine göre hastanın sosyal çevresi tarafından fark edilmemesi sebebiyle başvurulan modern diş estetiği tedavileri arasındadır. Aynı zamanda tellerin diş yüzeyi üzerinde yarattığı baskı ve dolayısıyla oluşturduğu ağrılara rastlanmamaktadır. Şeffaf apareyler yaygın olarak dişlerde görülen estetik bozulmalar ve aralıklı diş görüntüsü gibi problemlere yönelik kullanılmaktadır.

Şeffaf aparey, ortodonti tedavi yöntemlerinden biri olup günümüzde sağladığı pek çok avantajdan dolayı hastalara uygulanmaktadır. Dişlerde görülen biçimsel sorunların tedavisinde kullanılan eski yöntemlere göre daha modern ve yenilikçi bir tekniğe sahiptir. Tedavi süreci boyunca hastalar daha az seviyede bir ağrı veya sancı yaşamamaktadır. Diş estetiği yöntemleri arasında şeffaf aparey fiyatları, uygun olması açısından da insanların tercih ettiği bir tedavi çeşididir.

Şeffaf Aparey Nasıl Uygulanır?

Her diş estetiği tedavisinde olduğu gibi şeffaf aparey kullanımına başlamadan önce de diş hekimi tarafından ön muayene yapılmaktadır. Dişlerde çürüme veya leke oluşumları gibi ağız sağlığı açısından olumsuz etkenlere müdahale edilir. Ardından kullanılan görüntüleme teknikleri ile şeffaf aparey tedavisi sonucunda dişlerin yapısı öngörülür. Tasarımsal olarak belirlenen çerçeve ve hastanın istekleri doğrultusunda, tedavi süreci ilerlemektedir. 

Şeffaf yapıdaki plaklar, her hastaya özel üretilir. Kişinin ağız, diş ve çene yapısı özellikleri dikkate alınarak tasarlanır. Kişinin dişlerindeki sorunların türüne ve boyutuna bağlı olarak tedavinin kaç ay süreceği değişkenlik gösterir. Şeffaf apareyler tahminen, günde 20 ila 22 saat kullanılmaktadır. Genel tedavi süresi ise 6 aydan başlayıp 18 aya kadar uzayabilmektedir. Diş hekimi tarafından hastanın diş-ağız yapısının istenen formu sağlaması ve duruş bozukluklarının estetik olarak iyileşmesi gibi etkenlere dikkat edilir.  

Şeffaf Aparey Kullanımı ve Şeffaf Aparey Fiyatları

Şeffaf Aparey Fiyatları

Şeffaf aparey, klasik diş teli yöntemi ile tedavi olmak istemeyen insanlara yönelik oldukça avantajlıdır. Ancak kullanılan cihazın bakımının nasıl yapılacağı ve şeffaf aparey fiyatları çoğu insanın merak ettiği konular arasındadır. Şeffaf aparey fiyatları hakkında en doğru bilgi için klinik olarak bizlerle iletişime geçebilirsiniz.

Şeffaf apareylerde diş teli kullanımının aksine yoğun bir temizleme ihtiyacı oluşmamaktadır. Her günlük kullanımın sonunda diş fırçası yardımıyla temizlenmelidir. Bu esnada sıcak su kullanımından kaçınmak gerekmektedir. Yemek ve diğer gıda maddelerinin tüketimi esnasında şeffaf apareyin çıkarılması gerekmektedir. Öğünlerden sonra ise dişler temizlenmeden tekrar takılmamalıdır.

Şeffaf Aparey Tedavisi ve Sonraki Süreç

Estetik dişlere sahip olmak isteyen kişiler, şeffaf aparey tedavisine başvurmaktadır. Genel itibariyle uygulanan kişilere sağladığı faydalar şunlardır:

  • Diş teli tedavisinde kullanılan braketler ve lastik gibi klasik yöntemleri içermez. Modern ve alternatif olarak görülen bir tedavidir.
  • Şeffaf apareyleri kişi, kendi çıkarıp tekrar kolaylıkla takabilmektedir. Bu sayede diş hekimlerinin önerdiği düzen içerisinde ağız ve diş temizliği yapılabilir. Şeffaf aparey kullanımı sırasında oluşabilecek leke oluşumlarına anında müdahale edilebilir.
  • Diğer diş estetiği yöntemlerine göre ağrı seviyesi daha düşük ve zahmetsizdir.
  • Uzman diş hekimi ile yapılan ön görüşmeler sırasında diş yapısının alacağı şekli görebilmek mümkündür. Kullanılan görüntüleme ve tasarım teknikleri sayesinde beklenmedik bir sonuçla karşılaşılmamaktadır.
  • Tedavi süresi, geleneksel yöntemlere kıyasla daha az zaman dilimini kapsamaktadır.  

Dişlerin estetik anlamda iyileştirilmesi hedeflenen bir tedavi yöntemidir. Diş yamukluğu ve duruş bozukluğu gibi problemlerin ortadan kaldırılmaktadır. Şeffaf aparey fiyatları ve tedavi planı hakkındaki sorularınız için Erçağ Diş Kliniği olarak bizlerle iletişime geçebilirsiniz.