Diş Beyazlatma Uygulaması

Diş Beyazlatma

Diş Beyazlatma Uygulaması

Gün içerisinde yediğimiz ve içtiğimiz çeşitli yiyecek ve içecekler, dişlerimizi gelişimsel olarak hem olumlu hem de olumsuz etkilemektedir. Yeme – içme sonucu oluşan sararma ve renk değişimleri, diş beyazlatma ile düzeltilmektedir. Bazı insanların dişlerinde kalıtsal olarak sarı renk hâkimdir. Ancak kişinin fizyolojik yapısının ortaya çıkardığı nedenlerin dışında dış etmenlerin de renk değişiminde büyük payı vardır. Çay, kahve tüketimi, antibiyotik kullanımı ve sigara dişlerde renk değişimine sebep olmaktadır. Bu sebeple diş beyazlatma uygulamaları oldukça rağbet görmektedir. Yalnızca diş fırçası kullanımı, beyazlığı koruyamayabilir. Evde kullanılabilecek pek çok medikal ürün satılmaktadır. Ancak bu ürünlerin etkisi kısa ömürlü olup doktorunuzun tavsiyesi ile kullanılmalıdır. Erçağ Ağız ve Diş Kliniği olarak sizlere sunduğumuz diş beyazlatma estetik müdahalesi ile dişleriniz daha sağlıklı ve beyaz bir görünüme kavuşmaktadır.

Diş Beyazlatma Uygulaması

Diş Beyazlatma Uygulaması

Öncelikle diş hekiminiz, ilk muayene sonrası gerek varsa ağızda bulunan diş taşlarının temizliği ile tedaviye başlar. Daha sonra diş beyazlatma işlemine geçiş yapar. Böylelikle beyazlatmanın etkisi daha uzun süreli ve kalıcı olur. İlk muayene ile beraber uygulanacak tedavi yöntemi de hastanın istekleri ve diş anatomisine bağlı olarak diş hekimi ve hasta tarafından kararlaştırılarak verilir. İki farklı diş beyazlatma tekniği bulunmaktadır.

  • Ofis Tipi Beyazlatma: Diğer adıyla ofis bleaching, en etkili teknik olarak bilinir. İşlem öncesinde hastanın renk kapsamını anlamak adına görüntüleme yapılır. Yaklaşık bir saatte, gerekirse 1, 2 seansta istenen beyazlık güvenli bir şekilde sağlanmaktadır.
  • Ev Tipi Beyazlatma: Tedavi yöntemi belirlenip hastanın ağız ölçüleri alındıktan sonra hastaya uygun bir plak üretilir. Beraberinde diş hekimi tarafından beyazlatma özelliği olan bir jel hastaya verilir. Günde ortalama 4-6 saat olmak üzere yaklaşık iki hafta boyunca düzenli kullanılması beklenir. Klinikte yapılan haftalık kontroller eşliğinde tedavinin gidişatı takip edilir. Diş hekimleri tarafında gerçekleştirilen ofis tipi beyazlatma daha etkili ve güvenli bir yöntemdir. Uzun süreli kalıcılık için mutlaka ev tipi ile devam edilmelidir

Diş Beyazlatma Hakkında Merak Edilenler

Diş Beyazlatma

İşlem sonrası dikkate alınması gerekenler arasında diş hekiminizin belirttiği süre boyunca çay, kahve ve sigara kullanımından kaçınılmalıdır. Buna benzer ürünleri olabildiğince tüketmemeniz ve diş hekiminin tavsiyelerine uyulması durumunda beyazlatma daha kalıcı ve uzun süreli olacaktır. Hangi diş beyazlatma tekniğinin daha uygun olduğu, tamamen hastanın diş rengi aralığı ve diş yapısı ile ilgilidir. Hasta ve diş hekimi arasında karar verilmesi gereken bir konudur. İşlem sonrası ortaya çıkan bir yan etki olan hassasiyet oluşumu her vakada görülmeyebilir. Merak edilen bir diğer konu, doğal yöntemlerin dişlere olumlu etkisi bulunup bulunmamasıdır. Diş hekimleri, yol açtığı olası hasarlar hakkında yaptıkları uyarılarla uzak durulması gerektiği konusunda bilgilendirir. Diş beyazlatma tedavisi ile ilgili daha fazla bilgi ve sorularınız için Erçağ Ağız ve Diş Kliniği olarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.